Укупне активности студента обухватају предиспитне и испитне обавезе.
Максималан број бодова износи 100. Од тога, студент за предиспитне и испитне обавезе може добити највише по 50 бодова.
ПРЕДИСПИТНЕ ОБАВЕЗЕ (највише 50 бодова):
1. Присуство на предавањима и вежбама је обавезно и наставник их потврђује својим потписом. Толерише се до 30% изостанака. Уколико број изостанака већи, студент нема право на потпис.
2. Тест 1. (Квалите кабастих и ферментисана хранива, ) - максимално 10 минимално 6 бодова
3. Тест 2. (Квалитет концентрованих хранива) - максимално 10 минимално 6 бодова
4. Тест 3. (Квалитет минерaлно-витаминских хранива и адитиви ) максимално 15 бодова, минимално 8.
5. Вежбе - комплетирање лабораторијских вежби највише 15, најмање 8
6. *Семинарски рад – опционо се реализује у случају недовољног броја бодова на Тестовима 1-3.
Бодовање семинарских радова зависи од теме
Квалитет кабастих и ферментисаних хранива 6 бодова
Квлаитет концентрованих хранива 6 бодова
Квалитет минерлано-витаминских хранива 4 бода
Адитиви 4 бода
Напомене:
- Без испуњења минимум критеријума предиспитних обавеза није могуће приступити испитним обавезама! Све предиспитне обавезе морају бити реализоване до краја семестра у коме је слушан предмет, односно најкасније до две недеље након завршетка семестра.
- Надокнада тестова није предвиђена. У случају недовољног броја бодова односно изостанка са Теста 1-3, студент је у обавези да у договору са предметним наставником реализује Семинарске радове .
ВЕЖБЕ
На лабораторијским вежбама могуће је остварити највише 15 а најмање 8 бодова.
ИСПИТНЕ ОБАВЕЗЕ (максимално 50 бодова):
1. Писмени испит (колоквиујм) – Технологија обраде хранива
– максимално 20 минимално 10 бодова.
2. Завршни испит се састоји се од 3 питања, од којих се за свако може остварити највише 10 бодова.
ФОРМИРАЊЕ КОНАЧНЕ ОЦЕНЕ:
Коначна оцена се формира сабирањем оствареног броја бодова на предиспитним и испитним обавезама.
51-60 бодова = 6 (шест)
61-70 бодова = 7 (седам)
71-80 бодова = 8 (осам)
81-90 бодова = 9 (девет)
91-100 бодова = 10 (десет)